
پرستاری رشته&zwnj ای است که در کشور ما ناشناخته مانده است و بیشتر افراد با شنیدن نام پرستار تنها تزریقات و کمک&zwnj های اولیه در ذهنشان نقش می&zwnj بندد. برخلاف این تصور ناقص، پرستار یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است و نقش ارزنده ای در پذیرش، آماده سازی، مراقبت و حمایت&zwnj های روحی، جسمی و اجتماعی بیمار دارد.
تلاش پرستار برای پذیرش واقعیت&zwnj ها و تطبیق با تغییرات بالقوه و پذیرش زندگی جدید و یا تحمل طول دوره درمان وظیفه سنگین و ارزنده پرستار است.
پرستاری علم است چون نیازمند فراگیری علوم مرتبط با این رشته است و هنر است چون توانایی ارتباط خوب و سنجیده با بیمار و اطرافیانش را می&zwnj طلبد. این رشته در مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری با گرایش&zwnj های مختلف در کشور دائر است.
اخیرا مرکزی به نام نظام پرستاری مانند سازمان نظام پزشکی تأسیس شده است. در خصوص این رشته صبر و حوصله و مطالعه دقیق در ابعاد این شغل سنگین را توصیه می&zwnj کنیم. طول دوره تحصیل (برای مقطع کارشناسی) حدود 4 سال است.
درسهای رشته
ردیف نام درس ردیف نام درس
1 آمار حیاتی مقدماتی (نظری، عملی) 2 اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماریها (نظری)
3 اصول مدیریت خدمات پرستاری (نظری) 4 اصول و روش آموزش به بیمار (نظری)
5 اصول و فنون و کاربرد احکام اسلامی در پرستاری 6 انگل&zwnj شناسی (نظری، عملی)
7 ایمونولوژی 8 بررسی وضعیت سلامت (نظری )
9 بهداشت روانی، بیماریها و پرستاری&zwnj های مربوط 2 10 بیماریهای داخلی و جراحی
11 بیوشیمی 12 پرستاری بهداشت جامعه 1و 2 و 3 (نظری)
13 پرستاری در فوریت&zwnj ها 14 تاریخ و تحولات و اخلاق پرستاری (نظری)
15 تشریح (نظری، عملی) 16 تغذیه و تغذیه&zwnj درمانی (نظری)
17 داروشناسی 18 روانشناسی اجتماعی
19 زبان تخصصی 20 فیزیولوژی
21 میکروب&zwnj شناسی 22 کارآموزی
23 کارآموزی در عرصه 24 کودکان و پرستاری مربوط 1 (کودک سالم) (نظری)
25 کودکان و پرستاری مربوط 2 (کودک بیمار) (نظری)
صنعت و بازارکار
به&zwnj طور کلی فارغ&zwnj التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی به&zwnj عنوان پرستار در کلیه بخشهای بیمارستانها و درمانگاهها (به&zwnj طور مثال در بخش تنظیم خانواده و بهداشت مادر و کودک) و مربی دروس علمی پرستاران، مربی بهداشت مدارس و تدریس کودک&zwnj یاری و زیست شناسی در مدارس انجام وظیفه می&zwnj کنند. فارغ&zwnj التحصیلان مقطع کارشناس ارشد می&zwnj توانند به&zwnj عنوان مدرس نظری در دانشکده&zwnj ها و مربی آموزشی در بیمارستانها مشغول بکار شوند. لازم به &zwnj ذکر است در صورتی که فارغ&zwnj التحصیلان گرایش&zwnj های مختلف مایل به&zwnj کار درآن قسمت نباشند، می&zwnj توانند در بیمارستان، کاربالینی(کار با بیمار) انجام دهند .
پرستار تخصصی باید ها و نباید ها
چنانچه ازچند دانشجوی در آستانه فارغ التحصیلی بپرسند بعد از فارغ ا لتحصیلی کدام بخش را برای کار کردن انتخاب می کنید مسلما درصد بالایی بخش های ویژه مثل ICUو CCU را نشان می دهند چرا که دانشجو در کارآموزی ها دریافته است که سطح کار کردن در بخش های ویژه تخصصی تر و علمی تر و کم بر خوردتر است و درصد مهارت و دقت و استفاده از علمی که در دانشکده ها آموخته است بالاتر از هر جای دیگر است. تجربه نشان داده است که پرستارانی که در بخش های ویژه مخصوصا CCUمشغول به کار هستند از رضایت شغلی بالاتری برخوردارند حال اینکه ممکن است کار کردن دراین بخش ها از نظر کارانه و مزایای مالی تفاوتی با بخش های دیگر نکند ولی پرستار آنجا را بر می گزیند اما پرستارانی که در بخش های عادی و داخلی کار می کنند نوعی دلسردی،دلزدگی و خستگی بیش از حد دارند .
شامل 9 صفحه word

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-105015-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%b1%d8%b4%d8%aa%d9%87-%d9%be%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c/
- ۹۵/۰۶/۲۴